Helping The others Realize The Advantages Of kuzu göbeği mantar tohumu
Helping The others Realize The Advantages Of kuzu göbeği mantar tohumu
Blog Article
Mantarlar toprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler.
Tohumluk misel üretiminde son aşama misellerin hububat daneleri üzerine sardirilmadi olmuştur. Ilk kez 1931 yilinda Amreikali Sinden, mantar misellerini bugddday ve çavdar tohumlari üzerine sardirarak geliştirmiştir. Bu biçimde hazirlanan tohumluk miselin en önemli iki yararli yani, aşilamada kolaylik sagliyarak el emegini azaltmasi ve ayrica misellerin kompostun her yanina eşit miktarda yayilmasi olnak vermesidir.
Kapak, daha sonra, taban malzemesi hala kuruyorken kabın içine yerleştirilir. Kapak daha sonra ağırlıkları eşit olarak dağıtılarak tartılır.
İstiridye mantarları doğada olduğu gibi gerekli koşullarını sağladığınızda yerlerde gelişim sağlarlar. Bu koşulların başında sıcaklık ve nem gelmektedir.
■ Daha sonra mantarın yetişmesi için best alanlar olan bodrum katı ve mahzen gibi yerleri hazırlamanız gerekli.
Kuzu göbeği tohumları genellikle kit halinde ve aşılanmış şekilde satılmaktadır. Package olarak aldığınızda bir ağaç dibine ya da saksıya ekmek yeterlidir. Tohum olarak ekmek için ise uygun bir toprak gereklidir.
Wheter açık havada veya barınakta tutulduğu zaman, kolonizasyon safhasında kompost çuvalları, 25 ° C’lik bir maksimum hava sıcaklığında tutulmalıdır.
Yeni başlayanlar için istiridye mantarını nasıl yetiştiriliyor sorusunun cevabını, satın aldığınız ürünle birlikte gelen ekim kılavuzumuzu okurken bulucak ve sizde gerekli malzemeler ve uygun koşulları sağladığınızda mantar yetiştirmenin belirli advertisementımlardan ibaret olduğunu keşfedeceksiniz.
Misel ön gelişme dönemi kompost içine karıştırılan mantar misellerinin gelişmesi için belirli sıcaklıkta tutuldukları aşamadır Misel ön gelişme döneminde kompost sıcaklığının 20-25°C arasında tutulması gerekmektedir.
Mantar toplamak ciddi bir bilgi, deneyim ve dikkat gerektirir. Eğer mantar toplama konusunda yeterli bilgiye sahip değilseniz veya doğru tanıma konusunda emin değilseniz, lütfen profesyonel bir mantar uzmanına danışın veya yetkili kaynaklardan bilgi edinin.
Kalitelitohumları emeğinizle birleştirerek ülkemizde altın değerinde kabul edilenşahane kuzu göbeği mantarları yetiştirebilirsiniz.
İstiridye mantarı yetiştiriciliği için istiridye mantarı yetişme sistematiğini iyi kavramak gerekir. İstiridye mantarı doğada kavak ve kayın ağacı köklerinde, nemli, serin, oksijeni bol ve karanlık ortamda yetişen bir mantardır. Dolayısıyla click here en great yetişme koşulları da doğal ortamındakine yakın olmalıdır.
· Substratı Hazırlayın: Eğer hazır bir mantar yetiştirme kitiniz varsa, substratı hazırlamak gerekmez. Ancak substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden belirtilen malzemeleri kullanarak uygun bir karışım elde edin.
Ancak istiridye mantarının great yetişme koşulları ile rehberlik yapan firmaların verdiği bilgiler arasında bazı önemli farklar olabilir.